Как да купя?
  • Попълвате формата
  • Получавате на e-mail линк за потвърждение
  • Плащате сумата онлайн
  • Получавате безплатно полицата по куриер
Можете да изчислите индикативна цена на застраховката с помощта на нашия Калкулатор.

Често задавани въпроси и отговори

Мога ли да поръчам полица с наложен платеж?

Не. Към момента приемаме само плащания с дебитни и кредитни карти, направени в момента на потвърждение на поръчката, плащания през ePay и EasyPay. Ако изберете плащане през EasyPay ще Ви бъде предоставен код за плащане в офис на EasyPay или чрез банкомат с активна услуга B-Pay.

 

Как и по кои застраховки мога да платя вноска през сайта?

Можете да платите всяка неплатена вноска по застраховка, издадена от „ОЗК – Застраховане“ АД, независимо от вида на Застраховката, независимо дали сте я  сключили в наш офис, при посредник или онлайн. Само трябва да разполагате с дебитна или кредитна карта, да знаете номера на полицата и да го въведете във формата за плащане.

За застраховка Гражданска отговорност на автомоблистите, ако не е пред вас полицата, пожете да проверите номера ѝ на сайта на Гаранционния фонд като въведете номера на автомобила си.

 

Как да заявя онлайн застраховка? Как ще получа полицата?

Към момента можете да заявите:

1. Издаване на Застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите. Необходима е да попълните формата за заявка тук и да ни изпратите снимка на големия талон. Ще получите полицата безплатно по куриер на посочен от вас адрес за доставка.
Ще получите полицата безплатно по куриер на посочен от вас адрес за доставка.

2. Издаване на Комбинирана имуществена застраховка „Достъпна сигурност за дома“. Необходима е да попълните формата за заявка тук.
Ще получите полицата по елктронна поща на посочен от вас електронен адрес.

3. Подновяване/преиздаване на изтичаща или вече изтекла полица от следните видове:
3.1. „Достъпна сигурност за Дома“
3.2. „Каско“ на СПС
3.3. Застраховка срещу първи риск на „Жилище и домашно имущество“.
3.4. Застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Необходимо е да попълните номера на старата полица тук. За полици по т.3.1., 3.2. и 3.3. ще получите полицата по електронна поща на посочен от Вас електронен адрес. За полици по т.3.4. – ще получите полицата и съпътстващите я документи, безплатно по куриер на посочен от Вас адрес.
 

Колко бързо мога да активирам застраховка?

Заявките се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, но се обработват в работни дни от 9,00 до 17,30ч., а в почивни дни от 11,00 до 17,30 ч.

Най-ранната възможна дата за Издаване на полица, заявена през сайта е 00,00ч. на деня след деня на изпращане на Заявката (Д+1). В този случай Заявката следва да е подадена най-късно до 15,00ч. и да се плати до 17,00ч. в Деня на поръчката (Д) за полици Гражданска отговорност или до 17,00ч. на деня след деня на изпращане на Заявката (Д+1) за всички останали полици.

За Заявка за Издаване на полица, влизаща в сила след два и повече дни, крайният срокът за плащане е до 17,00ч. на деня след деня на изпращане на Заявката (Д+1).

Заявка за Плащане на поредна вноска по полица, следва да се заплати в срок до 17,00ч на деня след деня на изпращане на Заявката (Д+1).

Всички неплатени в срок заявки се анулират. Клиентът може да поднови анулирана заявка и да поиска нов линк за плащане, ако все още не е настъпил крайният срок за заявка на полица (15,00ч. на деня, преди датата на влизане в сила на полицата) или съответно крайният срок за плащане на дължима вноска.

 

Мога ли да направя застраховка на автомобил или имущество ако не съм негов собственик?

Да. Всеки може да направи застраховка, на автомобил или имущество, което не е негова собственост.

 

Има ли предимства оналайн закупуването на застраховка?

Закупуването онлайн е лесно и бързо. Спестява Ви време, както и дава възможност да направите покупка по всяко време на денонощието във всеки един ден от седмицата.

Ако поръчате Полица Гражданска отговорност на автомобилистите - ще Ви бъде доставена безплатно по куриер, на територията на България.

Полиците по останалите видове застраховки – ще ги получите по електронна поща.

Освен това, може да се възползвате от текущата ни промоция за закупени онлайн и платени еднократно застраховки, както следва:

  • 15% отстъпка за застраховка Каско, за леки автомобили и товарни автомобили с допустима максимална маса до 3,5 тона.
  • 15% отстъпка за застраховка „Достъпна сигурност за Дома“.
  • 15% отстъпка за застраховка срещу първи риск на „Жилище и домашно имущество“.

 

Мога ли да поръчам от чужбина?

Да, но за застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите ще е необходимо да ни предоставите адрес за доставка на територията на България. Към момента не доставяме полици в чужбина.

 

Кога влиза в сила закупената онлайн застраховка?

Вие посочвате в момента на Заявката от кога желаете да влезе в сила полицата, при следното ограничение:

  • Най-ранния възможен момент е 0,00ч. на следващия ден, за полица заявена до 15,00ч. на текущия ден. За повече информация вижте тук

 

Колко време след поръчката ще получа своята полица?

Полица Гражданска отговорност ще Ви бъде доставена до три работни дни след плащане на направената поръчка. От момента на влизането й в сила, ще можете да я видите активна и в сайта на Гаранционния фонд.

Всички останали полици, ще ви бъдат изпратени до един работен ден след извършване на плащането по електронна поща.

 

Мога ли да закупя застраховка онлайн с разсрочено плащане?

Можете да закупите Вашата застраховка Гражданска отговорност и с разсрочено плащане на две или четири вноски. Плащанията за всяка следваща вноска можете да направите през този сайт.
 

Как мога да заплатя следващата вноска по полицата?

За всяка полица, издадена от ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД, независимо дали в офис на Застрахователя, през Системата или чрез посредник, можете да заплатите поредна дължима вноска през Сайта, меню „Плащане на вноска“

Ако ни е предоставен телефонен номер при сключване на застраховката, ние ще Ви напомним, когато предстои плащане на следваща вноска, като около 10-15 дни преди датата на вноската ще получите уведомяване с SMS.

За всяка платена вноска по застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, ще Ви изпратим отново безплатно документите по куриер на посочения от Вас адрес в България.

 

Задължително ли е лично да приема полицата?

Не, не е задължително. Може и друго лице да приеме полицата от Ваше име.

 

Сключил съм при застрахователен брокер застраховка Гражданска отговорност към ОЗК с разсрочено плащане. Мога ли да платя останалите вноски онлайн?

Да, в сайта сме Ви осигурили възможност да извършвате плащане на поредна дължима вноска по сключена застраховка Гражданска отговорност към ОЗК.  Необходимо е само да попълните номера на полицата. За да платите вноска по застраховката кликнете тук

 

Как се определя и от какво зависи цената на застраховката Гражданска отговорност?

Цената на застраховката Гражданска отговорност зависи както от техническите параметри на застрахования автомобил (вид на превозното средство, обем на двигатела, година на производство, брой места), така и от населеното място, съгласно постоянния адрес на собственика на МПС по талон. Определяща за цената също е и възрастта на водача.

 

Какви щети покрива застраховката Гражданска отговорност?

Застраховката Гражданска отговорност покрива отговорността на собствениците, държателите, ползвателите и упълномощените водачи на МПС в рамките на определени лимити за причинените от тях на трети лица неимуществени и имуществени вреди, свързани с притежаването и използването на МПС, за които застрахованите отговарят съгласно българското законодателство. Не се счита за трето лице водачът на МПС. Подробно можете да прочетете тук.

 

Мога ли да поръчам застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите за по-кратък срок от 1 година?

Може да се сключи застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите за срок от един месец, ако сте с чуждестранен талон и Ви предстои да регистрирате автомобила в България.

За целта ще е необходимо във формата за заявка, в полето „Регистрационен номер на автомобила“ да запишите: „без регистрация“, а в полето „Снимка на свидетелството за регистрация на автомобила“ да прикачите документите, удостоверяващи покупката на автомобила от чужбина или чуждестраннния талон, съдържащи следните данни:

- марка и модел на автомобила;
- дата на първа регистрация;
- № рама;
- обем на двигателя;
- гориво;
- мощност;
- цвят;
- за товарни автомобили и F1 (общо тегло)

Заявката следва да съдържа:
- три имена на собственика и ЕГН или Наименование и ЕИК, ако е на фирма;
- адресът, на който ще регистрирате автомобила по талон.